Pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne trgovine Packa v lasti podjetja Media Center Group d.o.o., Gaberke 83, 3325 Šoštanj, so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

Podatki o podjetju
Media Center Group d.o.o.
Gaberke 83
3325 Šoštanj
Matična številka: 8777837000
ID za DDV: SI78771927
TRR: SI56 6100 0002 5001 903 (DH d.d.)

Telefon: 070 775 776
Email: info@packa.si

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila).

Vrste uporabnikov
Z registracijo na https://www.packa.si/moj-racun postanete član Packe. Pravico do nakupa v spletni trgovini Packa imajo registrirani člani in tudi gostje, ki opravijo hitri nakup in se pred nakupom ne rabijo registrirati.

Ob registraciji v spletno trgovino pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je lahko tudi enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Če želi uporabnik kadarkoli svoj naslov elektronske pošte ali geslo zamenjati z drugim, lahko to stori v svojem uporabniškem profilu.

Dostopnost informacij
Packa se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovila naslednje informacije:
a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko),
b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
e) pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave),
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
g) način plačila in dostave,
h) časovno veljavnost ponudbe,
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba artiklov in cene
Cena v spletni trgovini Packa je enaka tako za registrirane člane kot za goste spletne trgovine. Vse cene vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Naročilo in cene
Kupoprodajna pogodba med Packo in kupcem v spletni trgovini Packa je sklenjena v trenutku, ko Packa kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za Packo kot za kupca.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku Packe in je potrošnikom na voljo na njihovo pisno zahtevo.

Rok dostave 

Naročeno blago vam pošljemo po pošti najkasneje v 8 dneh. V primeru, da artikla ni na zalogi, vas bomo o tem obvestili po elektronski pošti in vam ponudili primerno zamenjavo, ki jo lahko odklonite in nakup prekličete.

Načini plačila

Packa omogoča naslednje načine plačila:

 • po predračunu (UPN nalogu) na račun podjetja Media Center Group d.o.o.,
 • z gotovino ob prevzemu preko dostavne službe Pošte Slovenije,
 • preko sistema Stripe z bremenitvijo kreditne ali plačilne kartice.

Možen pa je tudi osebni prevzem na sedežu podjetja Media Center Group d.o.o., V tem primeru stroškov prevzema ni.

Na prevzemnem mestu Packa na Vranskem je možno plačilo z gotovino.

Stroški pakiranja in dostave pri na nakupu nad 60,00 € so brezplačni, do 59,99 € je cena pakiranja in dostave 4,00 € z vključenim DDV.

Pošta Slovenija lahko paket dostavi tudi na pošto stranke, kjer lahko stranka paket prevzame.

Opozorilo: ti pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije.

Za dostavo v druge države EU je strošek dostave odvisen od višine naročila:

Izdaja računa

Packa po dostavi in plačilu naročenih artiklov kupcu pošlje račun in sicer v pdf formatu na e-naslov kupca. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Kode za popust
Koda za popust oziroma promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine Packa. Aktivno kodo najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, v našem elektronskem sporočilu ali drugih medijih. Koda prinaša različne ugodnosti, od različnih darilc do popustov. Vsakršna koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v omejenem določenem roku, sicer je neveljavna.

Uporaba kode za popust:
• Izberite izdelke, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico.
• Na zaključku blagajne v okence ”uporabite kupon” vpišete kodo za popust in kliknete gumb ”’uporabite kupon”.
• Za en nakup je možno uveljaviti le eno kodo za popust.
• Ko vpišete kodo za popust, se vrednost kode za popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.

Postopek nakupa

 1. Izbira izdelka: Na spletni strani www.packa.si izberite izdelek in kliknite na povezavo ”Dodaj v košarico”. Sistem vas obvesti, da je bil izdelek uspešno dodan v košarico. Če želite nadaljevati nakupovanje, kliknite levo povezavo ”Nadaljuj z nakupovanjem ” in se vrnete nazaj v spletno trgovino. Če želite zaključiti nakup, kliknite desno povezavo ”Zaključi nakup” in sistem vas pripelje v nakupovalno košarico.
 2. Odstranitev  izdelka iz nakupovalne košarice: Na spletni strani www.packa.si se v zgornjem desnem kotu nahaja ikona nakupovalne košarice, v kateri se (po kliku na ikono) uporabniku prikažejo izdelki, ki so jih med brskanjem po spletni trgovini dodali v nakupovalno košarico. Če želi uporabnik odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, mora klikniti na ikono košarice inkrižec ”odstrani”. Če želi uporabnik dodati določen izdelek v košarico, mora klikniti na povezavo ”Nadaljujte z nakupi”. S klikom na omenjeno povezavo se vrne nazaj spletno trgovino.

III. Nakupovalna košarica: Za dokončanje naročila morate izpolnite potrebna polja.

 • 1. Naslov za račun: Posredovati morate zahtevane kontaktne podatke, ki so označeni z rdečo zvezdico (ime, priimek, e-mail naslov, naslov, kraj, poštno številko in  tel. številko), ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka.
 • 2. Naslov za dostavo: Če je naslov za dostavo enak naslovu za račun, odkljukajte kvadratek spodaj levo pod obrazcem za naslov za račun.

Če je naslov drugačen, kvadratek pustite prazen in kliknite na »Naslov za dostavo«. Posredovati morate zahtevane kontaktne podatke, ki so označeni z rdečo zvezdico (ime, priimek, e-mail naslov, naslov, kraj, poštno številko in  tel. številko), ki jih potrebujemo za potrditev in dostavo.

 • 3. Strošek dostave: Uporabnik lahko izbira med dostavno službo DPD, Pošto Slovenije ali osebnim prevzemov na sedežu podjetja Media Center, Marko Gorjup s.p. v Šoštanju.
 • 4. Način plačila: Izbira se lahko med dvema načinoma plačila: plačilo po povzetju ali plačilo po predračunu.
 • 5.Pregled naročila: Prikazani so izdelki, ki ste jih je med brskanjem po spletni trgovini dodali v nakupovalno košarico. Cena izdelka, strošek poštnine,  vrednost DDV-ja in skupni strošek za plačilo so razvidni v nakupovalni košarici, še preden se zaključi naročilo.
 1. Zaključek naročila: Uporabnik lahko pregleda posredovane podatke za dostavo, način plačila, ki ga je izbral, in vsebino nakupovalne košarice. Uporabnik potrdi naročilo s klikom na gumb »Oddaj naročilo«. Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se na spletni strani izpiše tekst”Hvala. Vaše naročilo je bilo sprejeto.”

Postopek obveščanja o nakupu

 • Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Članu Packe so na spletni strani Packe vselej dostopni podatki o statusu in vsebini naročila.
 • Packa lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko ali e-poštni naslov.
 • Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da ob zaključku nakupa vpiše še naziv podjetja in davčno številko podjetja. Prav tako so enake možnosti plačila.

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

 • Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik (po 43.č členu ZVPot) pravico, da v 14 dneh podjetju na elektronski naslov (info@packa.si) nedvomno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe
 • Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago na naslov: Media Center Group d.o.o., Gaberke 83, 3325 Šoštanj. Po prejemu blaga podjetje potrošniku skladno z zakonom nemudoma oziroma najpozneje v 15 dneh vrne vsa opravljena plačila z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če potrošnik izrecno zahteva uporabo drugega plačilnega sredstva. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga.
 • Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.
 • Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 15 dneh od prejema sporočila o odstopu od pogodbe.
 • Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščena promocijska koda oz. koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek, uporabniku pa se obenem vrne promocijska koda v obliki nove kode.

Odgovornost za stvarne napake

Stvarna napaka je kadar:

 • izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet,
 • izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana,
 • izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane,
 • je prodajalec izročil izdelek, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost izdelka se preverja z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem izdelku.

Stvarno napako lahko uveljavi kupec, ki nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla.

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

Varnost

Packa uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

Varovanje osebnih podatkov

 • Packa se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z ZVOP-1.
 • Packa za nedoločen čas hrani naslednje podatke registriranih članov Packe: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije.
 • Packa navedene osebne podatke uporabi izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo s članom.
 • Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.
 • Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Komunikacija
Packa bo z uporabnikom stopila v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje, in v skladu z določili ZEKom-1. Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne.

Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih:

 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo Packa izrecno spoštovala.

Ocene, mnenja in priporočila

 • Mnenja, ocene in priporočila, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne trgovine, in namenjeni skupnosti vseh uporabnikov.
 • Packa omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne trgovine. Packa bo odstranila mnenja oziroma prispevke, ki so kakorkoli žaljivi, neprimerni ali ki po oceni Packe ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.
 • Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in Packi dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Packa ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu Packe, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na Packo.

Pravno obvestilo 
Spletna trgovina Packa in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovna znamka Packa in logotip sta v lasti podjetja Media Center Group d.o.o.

Omejitev odgovornosti
Packa se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njenih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da Packa včasih ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo Packa kupca obvestila spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

Pritožbe in spori
Packa spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Packa se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@packa.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Packa bo v petih delovnih dneh potrdila, da je prejela pritožbo, sporočila kupcu, kako dolgo jo bo obravnavala in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Packa se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si Packa prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika.

 

Splošna določila in ostali podatki:

Kupec z oddajo naročila nima nobenih dodatnih stroškov, povezanih z uporabo komunikacijskega sredstva. Stroški se ne razlikujejo od običajne tarife, ki jo kupec običajno plačuje.

Vse cene so v evrih (€, EUR) in že vključujejo 22% DDV. Ponudba velja do 31. 12. 2023 ali preklica.

Vsa dokumentacija bo shranjena na sedežu podjetja v pisni ali drugi zakonsko primerni obliki. Kupec prejme vso potrebno dokumentacijo najkasneje ob prejemu blaga skupaj z izdanim računom, na katerem je obračunan in izkazan DDV skladno z zakonodajo. Zavezanec za plačilo DDV je Media Center Group d.o.o. Kupec lahko kasneje do dokumentacije dostopa na pisno zahtevo do zakonsko določenih časovnih omejitev za shranjevanje dokumentacije.

Barva izdelka, ki ga vidite na svojem ekranu, lahko odstopa od dejanske barve dobavljenega artikla, zaradi odstopanj prikaza barv na posameznem (kupčevem) zaslonu. Uveljavljanje garancij zaradi odstopanja barv ni možno.

 

Media Center Group d.o.o.

 

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke:
 • wordpress_gdpr_allowed_services
 • wordpress_gdpr_cookies_declined
 • wordpress_gdpr_first_time
 • wordpress_gdpr_first_time_url

Zavrni vse piškotke
Dovoli vse piškotke
X